Leden

Er zijn op dit moment negen ondernemers aangesloten bij de Vereniging Vrijetijdslandschap Groene Hart West. Zij werken aan de versterking van het vrijetijdslandschap, door te investeren in het eigen bedrijf en de omgeving. Heeft u als ondernemer ook plannen? Sluit u dan aan!

de_kaagse_boerDe Kaagse Boer

Al sinds vier generaties wordt op ambachtelijke wijze ‘Boeren Leidse met sleutels’ gemaakt op de familieboerderij van Van Ruiten op het Kagereiland. De kaas, boerenijs en andere boerderijproducten zijn te koop in de winkel en er is een uniek Boerenleidsekaasmuseum. Samen met de vereniging wordt gewerkt aan de verdere recreatieve ontwikkeling van het bedrijf. In de toekomst komen er nog bed&breakfast, hooiberghutten en aanlegplaatsen voor boten.

buitenverwachtingBuitenverwachting

Buitenverwachting is een biologische boerderij in Hoogmade. Er zijn allerlei activiteiten, elke zaterdag is de boerderij open voor publiek. Bij de melkstal in het veld is een pleisterplaats met een melktap en een streekproductenautomaat. In de toekomst worden extra recreatieve voorzieningen toegevoegd, zoals een wandelpad, beplanting en natuur, informatiepanelen en aanlegplaatsen voor boten.

boer_en_goedBoer en Goed

De beste boerenkazen uit de regio vind je in de winkel van Boer en Goed op het Recreatief Transferium Zoeterwoude aan de A4. Gemma Breedijk, eigenaar van Boer en Goed, wil hier dé Poort naar het Groene Hart van maken. Ze heeft onder meer nog plannen voor een educatief natuurwandelpad, een aanlegsteiger voor de rondvaartboot, een interactieve kaart en een streekmarkt. De vereniging en andere partners in de omgeving helpen mee aan de uitvoering.

tgeertjeBoerderij ‘t Geertje

Deze biologische boerderij tussen Zoeterwoude en Zoetermeer is dé plek waar mensen uit de stad het platteland kunnen beleven. Er zijn geiten, koeien, kippen en varkens, een restaurant en een landwinkel en er beginnen allerlei wandel-, fiets- en vaarroutes. De familie Van Rijn wil deze ontmoetingsfunctie verder uitbouwen, met een belevingspad voor kinderen, een permacultuurcentrum en een nieuw platform voor burgers en bedrijven ‘De Groene Ontmoeting’.

meervaarderRondvaart Zoetermeer

Vanaf het water ervaar je Groene Hart op zijn best. De vrijwilligers van Stichting Rondvaart Zoetermeer verzorgen rondvaarten vanaf boerderij ‘t Geertje, met hun eigen boot ‘De Meervaarder’. Er zijn speciale thematochten en allerlei arrangementen, voor groepen en voor individuele deelnemers. De komende jaren wil de stichting samen met de vereniging en andere partners het aanbod verder uitbreiden en nieuwe aanlegsteigers maken.

Logies t lage LandPoldercentrum ’t Lage Land

Bert en Reny van Leeuwen hebben de stallen van hun oude boerderij omgebouwd tot sfeervolle appartementen. Ze willen nog een ontvangstruimte maken en de locatie uitbouwen tot een knooppunt van recreatieve routes en activiteiten. De fraaie ligging aan de rand van de Boterhuispolder en de rijke historie bieden volop aanknopingspunten.

logo-esveldPlantentuin Esveld

De plantentuin Esveld van de familie Van Gelderen herbergt een unieke collectie aan bomen, heesters en sierplanten. Het is een levend plantenmuseum dat vele bezoekers trekt uit binnen- en buitenland. Om deze bezoekersstroom goed te kunnen ontvangen wordt het parkeerterrein uitgebreid, het entreegebouw opgeknapt en een aanlegsteiger gemaakt voor rondvaartboten van de VVV. De plantentuin kan zo de etalage van Boskoop worden.

Columbus Watersport

Beleef stad en land eens van de andere kant; vanaf het water. Bewonder de historische panden van Leiden, geniet van de flora en fauna van het Groene Hart. Ervaar de uitgestrekte polders en bezoek de dorpen aan de Vliet en Oude Rijn. Met een elektrische sloep van Columbus Watersport wordt het een onvergetelijke ontdekkingstocht. Columbus Watersport heeft sinds mei 2016 zijn thuisbasis op het Recreatief Transferium Zoeterwoude en zal zijn activiteiten de komende jaren verder uitbreiden.

Wei4all

In Rijpwetering wordt aan de Poeldijk weidrank gemaakt: Wei4all Dorstlesser en Fruivel, een yoghurtdrank met wei. Ook wordt Witte van Marga gemaakt:  Kaagse Koemelkkaas met witflora en Weiwit “gekookt” van wei van “een” kaasboerderij uit het Groene Hart. Wei wordt verkregen bij het kaasmaakproces en is heel gezond. Wei4all is lid van de Groene Hart Streekproducten coöperatie en heeft ambitie om veel meer mensen  van gezonde weiproducten te voorzien: Wei voor iedereen.